пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

Казка старого мельника.


На початку 2016 року в Україні вийде новий фільм - "Казка старого мельника". Ця стрічка уже названа першим українським фентезі. Багато трюків, спецефектів, відьми, вітрулі, козаки і Лиса гора...

Кажуть, бюджет стрічки складає 18 млн. гривень. І їх катастрофічно не вистачає. Але режисер Олександр Ітигілов обіцяє гарне видовище. У зйомках задіяні як відомі, так і невідомі українські актори. Хто захоче - знайде більше інформації у мережі.

Приємно те, що дуже повільно, але наше кіно починає працювати. Хоча, як завжди, хочеться більше. Для розуміння ситуації: американці на своїй історії Дикого заходу заробили мільярди доларів. А історії там - 300 років. У нас же - кілька тисяч. Крім того, ми маємо міфологію, яка мало відома у світі. Це може принести в Україну величезні кошти для розвитку нашої культури. Просто потрібно зробити.

Багато хто знає як складно виховувати дітей на наших традиціях. А нова масова культура може стати поштовхом для багатьох у цьому напрямку. З цього приводу згадав слова Дмитра Корчинського - "Ми повинні експортувати свою міфологію". Тут я з ним цілком погоджуюсь.
Бо це гроші, робота для людей. І, зрештою, це круто. А ще - це може стати роботою для моїх вихованців. Бо на зйомках таких картин потрібні люди, які володіють українськими бойовими мистецтвами ;)))

Немає коментарів:

Дописати коментар