пʼятницю, 14 січня 2022 р.

Переміщення в бойових мистецтвах. Базові вправи



Спас для початківців. У цьому відео учимося ходити. Але не просто ходити, а так, щоб при цьому ще й можна було б ефективно бити супротивника. Переміщення в бойових мистецтвах - це один з найважливіших елементів навчання. Базові вправи часто нехтуються в погоні за швидким результатом. Хоча, без напрацювання різноманітних варіантів переміщення, неможливо якісно наносити супротивнику удари, ухилятися від його атак та контратакувати. Будь-яке бойове мистецтво базується на переміщеннях.
 
Новачки, часто, не розуміють навіщо займатися довго марудними крокуваннями. Як наслідок - виконують задачі тренера як-небуть. І, якщо доживають на тренуваннях до якогось більш-менш нормального рівня, то вимушені знову повертатися до кроків.
 
В цьому відео розглядаємо базові вправи, з яки варто починати вивчати переміщення. Звичайно, що у кожному бойовому мистецтві і у кожного тренера є свої особливості і методики навчання. Але тут розглядаються найбільш загальні способи переміщень і поєднання їх зі стусанами. Ті, які ми використовуємо у козацькому бойовому мистецтві Спас.
 
І, звичайно, було б цікаво почути. у коментарях під відео, думки і зауваження спеціалістів щодо запропонованої методики навчання.
 
Відеокурс з козацького бойового мистецтва Спас для початківців знятий за підтримки управління молоді та спорту Рівненської ОДА в рамках реалізації конкурсу проектів національно-патріотичного виховання.

Немає коментарів:

Дописати коментар