понеділок, 10 січня 2022 р.

Як падати на вулиці і в залі, щоб залишатися цілим


Зима, слизько. В таку пору травматології працюють в посиленому режимі. Ви можете сподіватися, що все завжди буде добре, а можете переглянути це відео 😉
Як падати на вулиці і при цьому залишатися неушкодженим? Це питання актуальне не лише для боротьби, а й в взимку, коли слизько. В цьому ролику відеокурсу "Спас для початківців" ми розглядаємо падіння на бік та падіння вперед. Традиційно, для навчання використовуємо підготовчі вправи, які дозволять легше напрацювати падіння.
Такі варіанти падіння будуть ефективними не лише в побуті, але і під час занять бойовими мистецтвами. Ми їх використовуємо, зокрема під час показових виступів з козацького бойового мистецтва Спас. Хто не знає - показові виступи рідко проводяться в умовах борецького залу. Часто - це асфальт, бетон чи звичайна трава. А на жорсткій поверхні не дуже комфортно падати так, як це практикується у боротьбі - з випереджуючим хлопком долонею.
Випереджуючий удар рукою є корисним і ефективним на борецькому килимі, який є відносно м'яким. А ось на асфальті таке падіння може призвести до травмування руки, яка страхує падіння. Тому самостраховка на вулиці буде відрізнятися від класичної спортивної самостраховки.
Зрештою, безпечне падіння - це вміння, яке потрібне усім. Бо ніколи не знаєш де і як падатимеш. Особливо, у ожеледицю. Та й ходити в гіпсі мало кому хочеться.
Відеокурс з козацького бойового мистецтва Спас для початківців знятий за підтримки управління молоді та спорту Рівненської ОДА в рамках реалізації конкурсу проектів національно-патріотичного виховання.

Немає коментарів:

Дописати коментар